Archive for March 13th, 2017
Ψωμί και λάδι… Βάση για τη διατροφή μας!
Τα ‘τριτάκια‘ του 46ου ζύμωσαν ψωμί και μάζεψαν ελιές στον Πολυχώρο Γουρδούπη την Τετάρτη 15-2-2017. Ήταν μια ευχάριστη διαδικασία, και πολύ διδακτική συγχρόνως, αφού οι μαθητές συμμετείχαν στην ετοιμασία και το πλάσιμο του ψωμιού, φορώντας χαριτωμένες, χρωματιστές ποδιές. Έπειτα, αφού άπλωσαν τα ελιόπανα, ράβδισαν τις ελιές με παλιά και σύγχρονα εργαλεία. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το ελαιοτριβείο της περιοχής και ένας υπεύθυνος μας εξήγησε όλη τη διαδικασία παραγωγής του ελαιόλαδου. Με σύμμαχό μας τον πολύ καλό καιρό, τα παιδιά χάρηκαν το παιχνίδι στη φύση.